Olive Leaf Extract und Glukose-Toleranz/Insulin-Sensitivität

Dieses Thema enthält 0 Antworten und 1 Teilnehmer. Es wurde zuletzt aktualisiert von Chris Michalk Chris Michalk 15.10.2014 um 17:31.

Ansicht von 1 Beitrag (von insgesamt 1)
  • Autor
    Beiträge
  • #87516 (0)
    Chris Michalk
    Chris Michalk
    Verwalter
    116
    Beiträge: 2598

    Chemical and Biological Assessment of African Olive Leaf Extract(http://www.rjpbcs.com/pdf/2012_3(4)/[17].pdf)

    Zitat


    OLE exhibited blood glucose-lowering activity against streptozotocin (STZ) induced hyperglycemia in rats. The highest dose of OLE (500 mg/kg) showed a significant decrease in blood-glucose level by 69.6% at the 4th week of treatment compared to the untreated diabetic group. Therefore, OLE showed protective effects against L-NAME-induced hypertension and STZ-induced diabetes. The mechanisms underlying the observed anti-hyperglycemic activity can be attributed, at least partly, to enhance skeletal muscle uptake of glucose, inhibition of hepatic gluconeogenesis, insulinomimetic effect and antioxidant activity.


    Keine Kommentare bitte!

Ansicht von 1 Beitrag (von insgesamt 1)

Sei müssen angemeldet sein, um auf dieses Thema antworten zu können. Bitte loggen Sie sich ein.